mandag 18. juli 2011

Dag 8 - Oppskrifter

Vi beklager at det ikke ble noe blogginnlegg i går, ei heller noen videoblogg. Slikt bør ikke forekomme, men vi var altfor opptatt med andre ting. F. eks matlaging (vi glemte å filme, derfor ingen video). Vi spiste i går vår til nå beste middag: Entrecoté med smørstekt sopp og Eriks fantastiske ratatouille. En rett så og si blottet for karbohydrater, eller "karber" som vi har begynt å si. I tillegg inneholder den mye deilig animalsk fett. Oppskriften er som følger:

2 personer:

Biff:

4 stk Entrecoté á ca. 180gr (Evt. ta så mange du gidder)
Litt olje
Masse smør
Litt salt
Masse pepper

Fremgangsmåte:

Legg kjøttet i romtemperatur til kjøttet er passe lunkent og deilig. Gni biffene inn med litt salt og masse pepper og la ligge i ca. 5 min. Smelt masse smør sammen med litt olje i glovarm stekepanne. Stek biffene et par minutt på hver side. Etter dette snus biffene ofte i mens du øser med stekesjyen over biffene. Ta biffene ut av panna og la dem hvile like lenge som de har ligget i stekepannen.

Under steking bør det se ca. slik ut:















Smørstekt sopp:

Masse sopp (hva som helst: Sjampignon, Aromasopp, Kantarell etc.)
Masse smør

Smelt smøret på høy varme i stekepanne. Kast i soppen og stek godt til alt smøret er absorbert av soppene og de har inntatt en gyllenbrun farge.

Eriks fantastiske ratatouille:

Denne retten kan med fordel lages i en stor jerngryte.

1/2 squash
4 tomater
3 sjalottløk (store)
4 fedd hvitløk
2 chili aubergine
2 rød paprike (store)
Salt
Masse pepper
Litt olje
Ekstremt mye smør
Mer smør

Skjær grønnsakene i ønsket størrelse. Terninger er å foretrekke. Smelt ekstremt mye smør sammen med litt olje og fres sjalottløken til den er blank og fin. Tilsett hvitløken og fres noen få sekund. Tilsett resten av grønnsakene. Tilsett mer smør og fres grønnsakene til de begynner å syde og avgi veske. Stek/kok i 10 min. Tilsett salt og masse pepper. Retten er klar.

Slik så retten vår ut da den var ferdig:














Til et godt måltid mat trengs selvfølgelig også drikke. En knusktørr og deilig hvitvin vil alltid være å foretrekke, men gin&farris er også innafor.

Vel bekomme.

Thomas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar